Przepisy kulinarne    

Cielęcina pieczona

Przepisy kulinarne
(Brak ocen)
  • 1 kg cielęciny
  • 10 dkg masła
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

Mięso natrzeć roztartym czosnkiem z solą i pieprzem, obłożyć wiórkami masła na wierzchu, włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać szklanką wody. Szczelnie przykryć folią aluminiową, piec w 250 stopniach 1 godzinę. Odkryć i jeszcze chwilę podpiec, żeby się zrumieniło na wierzchu. Pokroić w plastry, polać wytworzonym sosem. Mięso można podawać do ziemniaków, ryżu lub makaronu.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 2 210 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy