Przepisy kulinarne    

Duszony zając

Przepisy kulinarne
(Brak ocen)
  • comber i udka zająca
  • 10 dkg słoniny
  • 1 cebula
  • 3 łyżki mąki
  • 15 dkg pieczarek
  • pół szklanki śmietany
  • przyprawa myśliwska
  • wątróbka z zająca
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki octu
  • liść laurowy
  • tłuszcz
  • pieprz, sól

Zrobić marynatę z połowy szklanki wody i połowy szklanki octu, dodać liść laurowy, pieprz i sól. Zalać marynatą oczyszczone mięso z żył i błony i odstawić na dobę do lodówki. Wyjąć z marynaty, naszpikować kawałkami zmrożonej słoniny, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą myśliwską, oprószyć mąką, zrumienić na tłuszczu. Dodać posiekaną cebulę, podlać wodą, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodać pokrojone pieczarki, zalać śmietaną rozmąconą z mąką i zmielonymi wątróbkami.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 1 757 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy