Przepisy kulinarne    

Kaczka pieczona

Przepisy kulinarne
(Brak ocen)

Młodą kaczkę po oczyszczeniu przygotować do pieczenia: natrzeć solą i majerankiem, posmarować stopionym tłuszczem i wstawić do gorącego piekarnika. Czas pieczenia wynosi od 30- 40 minut, licząc na 1 kg, przy czym obraca się ją kilka razy, zawsze smarując stopionym masłem.

Koniec pieczenia sprawdzić przez nakłucie uda pod kością – powinna wystąpić kropla płynu lekko różowatego. Pokroić kaczkę na porcje i podawać na półmisku przybranym sałatą lub plasterkami cytryny. Sos podaje się w sosjerce.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 875 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy
    aktualne konkursy
    Aktualne informacje o konkursach dla dzieci i całej rodziny. W konkursie do.
    forum.lockerz.com.pl