Przepisy kulinarne    

Kompot ze śliwek suszonych

Przepisy kulinarne
(5 głosów, średnia: 3,40 z 5)
  • 1/4 kg suszonych śliwekKompot z suszonych śliwek
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • kawałek cynamonu
  • skórka cytrynowa
  • 5 dkg rodzynek

Suszone śliwki kilkakrotnie wypłukać w letniej wodzie, po czym zalać 3 szklankami wody pozostawiając na kilka godzin. Dodając cukier, kawałek cynamonu i skórkę cytrynową – gotować. Gdy śliwki będą miękkie dodać rodzynki, wlać do kompotierki – ostudzić.


Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 3 488 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Jedna odpowiedź

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy