Przepisy kulinarne    

Marchewka glazurowana

Przepisy kulinarne
(3 głosów, średnia: 3,67 z 5)
  • 500 g marchewki
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli

Marchewki obrać, umyć, przekroić każdą wzdłuż na 8 części, następnie pokroić na kawałki długości około 5 cm. Wrzucić do rondla, zalać taką ilością wrzącej wody, aby tylko je przykryła, posolić. Dusić na średnim ogniu około 10 minut, aż w rondlu pozostanie około 3 łyżek płynu.Dodać masło i cukier.

Dusić na bardzo małym ogniu 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Warzywa powinny być błyszczące, ale cukier nie może się skarmelizować. Przed podaniem można posypać tymiankiem. Podawać jako dodatek do każdego rodzaju mięsa gotowanego, smażonego czy pieczonego.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 4 807 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy