Przepisy kulinarne    

Omlet hiszpański

Przepisy kulinarne
(Brak ocen)
  • 1 kg ziemniaków
  • 25 dkg cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek śmietany
  • 6 łyżek oliwy
  • 5 jajek
  • natka pietruszki
  • pieprz, sól

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki o,5 cm, smażyć porcjami na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Następnie wszystkie plasterki położyć ponownie na patelnię, smażyć jeszcze 10 minut na małym ogniu. Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do ziemniaków na około 5 minut przed końcem smażenia.

Doprawić solą i pieprzem. Jajka wymieszać ze śmietaną, lekko posolić, polać ziemniaki, smażyć 20 minut na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć omlet z patelni, rozgrzać pozostałą oliwę, położyć omlet stroną zrumienioną do góry, smażyć 5 minut na wolnym ogniu. Omlet podawać gorący posypany natką pietruszki.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 480 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy