Przepisy kulinarne    

Paszteciki z kruchego ciasta

Przepisy kulinarne
(9 głosów, średnia: 4,56 z 5)
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki masła lub margaryny
  • 1 żółtko
  • 15 dkg gotowanego mięsa
  • 1/2 łyżki masła
  • 1/2 małej cebulki
  • sól, pieprz

Z mąki, tłuszczu, żółtka i szczypty soli zagnieść ciasto. Zrobić nadzienie, cebulę drobno pokroić, przysmażyć na tłuszczu, mięso zmielić, zmieszać z cebulą, przysmażyć i ostudzić.

Ciasto rozwałkować na 0,5 cm grubości, pokroić w kwadraty, nakładać na kwadraty ciasta nadzienie, zwijać w rurki, ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika na 15 minut. Podaje się do rosołu i barszczu.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 2 798 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Odpowiedzi: 2

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy