Przepisy kulinarne    

Racuchy na kwaśnym mleku

Przepisy kulinarne
(Brak ocen)
  • 2 jajka
  • 1/2 litra kwaśnego mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • cukier puder
  • 1/2 kg śliwek
  • olej

Śliwki umyć i wydrylować, pokroić na ćwiartki. Jajka roztrzepać z mlekiem, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać na jednolitą masę, dodać śliwki i wymieszać. Na rozgrzany olej łyżką zamoczoną w zimnej wodzie kłaść porcje ciasta, smażyć na  rumiano z obu stron. Gotowe lekko ostudzone racuchy posypać cukrem pudrem.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 1 089 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy