Przepisy kulinarne    

Zając pieczony

Przepisy kulinarne
(1 głosów, średnia: 1,00 z 5)
  • comber i udka zająca (około 2 kg)
  • 25 dkg słoniny
  • szklanka śmietany
  • tłuczony jałowiec
  • mąka
  • pieprz, sól

W mięsie zrobić otwory nożem (dość gęsto), natrzeć mięso solą, naszpikować otwory kawałkami słoniny obtoczonymi w pieprzu i jałowcu. Ułożyć mięso w blaszce na plastrach słoniny, wlać trochę wody i wstawić do piekarnika o temperaturze 220 stopni. Piec 1,5 godziny pod przykryciem polewając co 15 minut tworzącym się sosem (dolewać po trochę wody). Przed końcem pieczenia sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie, podlać śmietaną zmieszaną z mąką i piec jeszcze 10 minut żeby mięso się zrumieniło.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 3 595 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy