Przepisy kulinarne    

Zając w śmietanie

Przepisy kulinarne
(Brak ocen)
  • comber i uda zajęczeZając w śmietanie
  • 10 dkg słoniny
  • 5 dkg masła
  • 15 dkg cebuli
  • szklanka śmietany
  • łyżka mąki
  • ząbek czosnku
  • kilka ziaren jałowca
  • 4 łyżki octu
  • pieprz, sól

Comber i udka skropić octem, obłożyć plastrami z 2 cebul, posypać posiekanym ząbkiem czosnku, przykryć, pozostawić na 2 dni w lodówce. Wyjąć mięso z marynaty, naszpikować słoniną pokrojoną w słupki, posypać pieprzem i solą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić stopionym masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić, zmniejszyć temperaturę, podlać płynem z marynaty. Resztę cebuli pokroić w plastry, obłożyć piekącego się zająca, dodać jałowca, gdy mięso zmięknie oprószyć mąką, podlać śmietaną i wstawić jeszcze na 15 minut do piekarnika. Sos z pieczenia przetrzeć przez sitko i polać nim zająca.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 757 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy