Przepisy kulinarne    

Zupa rybna

Przepisy kulinarne
(3 głosów, średnia: 5,00 z 5)
  • 1/2 kg rybyZupa rybna
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • 2-4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • łyżka tłuszczu
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól

Najsmaczniejsza zupa rybna jest z karasia, lina lub szczupaka – inne ryby są mniej smaczne.

Ugotować marchew, pietruszkę, cebulę dodając listek laurowy, ziarna ziela i pieprzu. Do przecedzonego wywaru włożyć oczyszczoną i pokrojoną rybę, dodać tłuszczu i gotować 1/2 godziny. Po ugotowaniu wyjąć rybę i zaprawić zupę śmietaną z łyżką mąki – zagotować. Podać z kluseczkami. Zupę tę można podać czystą, bez śmietany.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 3 712 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Odpowiedzi: 2

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy