Przepisy kulinarne    

Żurek

Przepisy kulinarne
(Brak ocen)
  • 20 dkg boczku wędzonego lub kiełbasyŻurek
  • włoszczyzna
  • ząbek czosnku
  • 1 i 1/2 l wody
  • 1/2 l żurku
  • 2 łyżki mąki

Ugotować wywar z boczku i włoszczyzny, przecedzić, wlać żur, posolić, zagotować. Mąkę rozmieszać z wodą, zaprawić żurek – zagotować. Włożyć roztarty z solą czosnek i pokrojony w kostkę boczek. Żurek można ugotować na wywarze z warzyw i zaprawić szklanką śmietany z łyżką mąki. Podawać z ziemniakami okraszonymi słoniną.

Najczęściej czytane wpisy:

Czytano: 808 razy
Przepisy kulinarne
StartArchiwum

Zostaw odpowiedź

Musisz się zalogować aby móc komentować.

XHTML: Kody do zastosowania w komentarzach: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Przepisy R E K L A M A Przepisy