Kiedy próbujesz swoich sił w pieczeniu tortów, ale samodzielnie wykonane ozdoby nie są zbyt urokliwe, a do tego domowy lukier pęka, a dekoracje na torcie szybko się rozpuszczają, spróbuj bardzo łatwej metody. Zamiast stosować domowe masy cukrowe, wykorzystaj gotowe masy do tortów i masy cukiernicze, które nigdy Cię nie zawiodą. Masa cukrowa ma mnóstwo zalet i jest dostępna w wielu wariantach kolorystycznych i smakowych, a także ma wiele właściwości pozwalających stworzyć wyjątkowo wyglądające desery.
Gotowa masa cukiernicza — dla kogo?
Jeśli jesteś początkującym, wciąż nabierającym doświadczenia cukiernikiem gotowe masy cukrowe będą idealnym rozwiązaniem, aby doskonalić swoje umiejętności i zdobywać nowych klientów. Przyrządzenie domowych mas nie zawsze daje gwarancję jakości, a przede wszystkim jest bardzo czasochłonne. Wykorzystując gotowe półprodukty możesz skupić się na przygotowaniu smakowitego ciasta, a potem pracować nad dekoracjami co będzie czystą przyjemnością z użyciem tych plastycznych mas. Nawet dla doświadczonych cukierników masy te są ogromnym ułatwieniem kiedy muszą szybko realizować wiele zamówień i zależy im na zachowaniu stałej, wysokiej jakości.
Zalety gotowych mas do tortów
Oprócz oczywistej oszczędności czasu, gotowe masy cukierniczej odznaczają się:
- wysoką plastycznością
- głębokimi i żywymi kolorami
- wysoką odpornością na warunki otoczenia
- wyjątkowymi walorami smakowymi
- prostym składem spożywczym
- mnogością zastosowań np. w tortach, babeczkach czy lizakach
Warto skorzystać z dostępnych mas, aby przekonać się, jak szybko i łatwo można udekorować tort, a przede wszystkim, że może to być przy okazji świetna zabawa!